maandag 22 juni 2009

Gewonnen......... !!!

Woensdag laat in de middag zat er een leuk mailtje in mijn inbox....
Het begon met: beste prijswinnaar! Ik kan mijn ogen bijna niet geloven. Had ik via internet meegedaan met de 3FM prijsvraag en een slagzin afgemaakt om zo kans te maken op een 'Midzomernacht' concert met Bløf op een unieke plaats tussen 2 eilanden in.... Wie wil dat als Bløffan nu niet winnen?!!!!!
Natuurlijk gelijk naar Veronique gebeld en die was natuurlijk ook helemaal blij :)
Gisteren was het dus zover! Ze zouden optreden van 9 tot 10 uur en je moest zorgen dat je er voor half 9 zou zijn.... Wij hebben lekker al vroeg om 5 uur gegeten en zijn rond zessen op pad gegaan met tom-tom... Lekker op ons gemakkie en we kwamen iets na zeven aan op plaats van bestemming, het Noordzeestrand op de Brouwersdam! Het was wel even zoeken waar de tent was omdat er ook nog verschillende wit/gele tenten stonden en er natuurlijk nog niemand verder aanwezig was... Maar toch wel snel de juiste witte tent gevonden en mijn naam af laten strepen van de gastenlijst waar zo'n 60 personen opstonden... Hierna natuurlijk bij de ingang blijven wachten totdat het tijd zou zijn dat we naar de tent mochten om kwart voor acht.
Als eerste zagen we Peter en Norman die nog even genoten van het avondzonnetje maar wij gingen eerst in de tent kijken waar de beste plekjes waren ;) Vooraan rechts in het midden...
Daarna eerst een paar foto's gemaakt van het uitzicht en Veronique ging nog even terug naar de auto om de cd's te halen zodat er ook nog iets opgezet kon worden ;)
Als eerste maar bij Peter gevraagd of hij voor Veronique wilde signeren op 'April' en een persoonlijke boodschap. Daarna 'October' aan hem gegeven en gezegd dat deze voor mij was ;) Nog even staan praten en toen weer naar mijn plekkie bij Veronique gaan zitten. Even later was Norman ook weer in de tent dus ook daaraan gevraagd of hij een handtekening erbij wilde zetten. Alleen had ik geen stift want deze had Peter voor me geregeld en natuurlijk zat dezelfde stift nog in zijn broekzak. Nadat Norman zijn handtekeningen gezet had nog een poosje gezellig met hem staan praten en toen was het tijd voor Norman om zicht voor te bereiden op het concert. Toen ik ging zitten had ik dus deze keer nog een stift in mijn hand, Peter je bent deze keer dus niet de schuldige als 'stiftenvreter' ;)
Iets na negenen kwamen de mannen het podium op en konden we met zo'n 120 man/vrouw genieten van een schitterend concert en de ondergaande zon!
Wat heerlijk om als eerste weer eens 'Welkom' te horen :) Hierna kwamen 'Dansen aan zee' en de acoustische versie van 'Hart tegen hart' voorbij... Ook moest Paskal natuurlijk vertellen dat daarna 'zijn' versie gespeeld werd van 'Eilanden'... Alleen was er toch wel wat twijfel of dit de mooiste versie van de twee was ;) Na 'Van veraf' was het de beurt aan het nummer dat hier toch niet mocht ontbreken....'Aan de kust'. Hierna nog een oudje 'Misschien niet de eeuwigheid' wat iets hylarisch begon toen Paskal doorhad dat hij zong... Hier in het hoge gras... terwijl we aan de zeekust stonden ;)
De zon begon al aardig te zakken en er kon nog één nummer voor hij echt onderging... 'Overgave' wat natuurlijk ook weer tot een praatje leidde over trouwen en te huwelijk vragen ;)
Maar nadat dit nummer was afgelopen ging de zon toch echt onder en was het tijd voor 'Midzomernacht' en vertelde Paskal toch ook dat het precies 2 jaar geleden was dat Peter trouwde en hij Doortje ten huwelijk vraagde en dacht hij dat wij dat vergeten waren ;)
Ook het mooie nummer 'Vreemde wegen' werd gespeeld en de zon was bijna bij de horizon...
Hierna vroeg Paskal zoals altijd of we hem met het refrein van hetvolgende nummer wilden helpen 'Omarm' natuurlijk deden we dit! Omdat mijn buurvrouw ook eventjes wegliep om een foto te maken van de ondergaande zon en er al meer daarvoor even weggelopen waren, dacht ik dan doe ik dat ook even maar.... Maarrrrr.... dat feest ging dus niet echt door! Want toen ik weggelopen was keek Paskal zo van, wat gaat die nou doen, deed een paar stappen opzij, keek mij na en kwam me toen gewoon achterna.... Ik stond natuurlijk zonder iets hiervan te weten net een foto te maken van die ondergaande zon.. wat dus niet lukte doordat ik ineens Paskal achter me hoor zeggen: wat doe jij nou, kom eens snel mee terug!!! Ik zei dus maar okay en ging zonder foto mee terug naar het podium... Hierna nog even wat contact over een 'eigen wil' enzo ;)
Ook 'Blauwe ruis' werd gespeeld en als laatste nummer stond 'Holiday' gepland en toen vertelde Paskal toch maar dat hij het niet langer voor zich kon houden! Hij wordt vader want Doortje is zwanger!! Erg leuk nieuws natuurlijk voor ze :)
Natuurlijk kregen we toch ook deze keer nog een toegift...
Als eerste werd een gloednieuw nummer gespeeld dat nog niet voor publiek gespeeld is en wij hadden dus de primeur!!! Dus lekker genieten van 'De storm(geef niet op)' wat ook de volgende singel in augustus/september moet gaan worden. Het was in ieder geval weer een lekker stevig nummer. Ook werd 'Omdat het anders wordt' nog gespeeld en toen was het om half elf echt tijd voor het allerlaatste nummer.. 'Alles is liefde' en zo kwam er zoals altijd veel te snel een einde aan weer een geweldig concert voorals als je bedenkt dat je nu met zo'n 120 man was en vrijdag/ zaterdag er weer staat maar dan met zo'n 55.000 mensen!
Nog even lekker nagenoten en toen was het tijd om weer richting huis te gaan! nagenietend van een schitterende avond :)

1 opmerking:

  1. klinkt als een superavond! Lijkt me zo gaaf om mee te maken, benieuwd naar je foto's van de ondergaande zon!

    BeantwoordenVerwijderen