maandag 10 augustus 2009

De achtertuin is klaar!

Sneller dan we verwacht hebben is dan toch de achtertuin al klaar op wat planten poten en leuke dingetjes erop, erin, erbij zetten na!
Maandagochtend begonnen met als laatste de vlinderstruik eruit te halen. Hierna alle boomstammen, stukken beton en nog wat andere dingen op de kar laden en zo konden we richting de vuilstort... Hier alles netjes op z'n plek gegooid en op de terugweg langs een adresje om een kuub zand op te halen.... Toen we thuis kwamen was het ongeveer alweer lunchtijd, dus alvast een paar kruiwagens zand geschept en gestort en daarna eerst maar een paar bammetjes op. In de middag de rest van het zand van de kar geschept en verkruid... Toen kon er begonnen worden om het zand netjes op z'n plaats te scheppen en de boel glad en waterpas te maken...
Alvast een stuk van het terras kunnen leggen en toen was het alweer tijd om te stoppen en aan het avondeten te gaan werken... In de avonden niets gedaan want de buurman had ook andere verplichtingen en wij waren allang blij dat hij ons hielp!
Dinsdag weer verder gegaan met het kruien van de stenen vanaf de straat voor het huis via het brandpad en de schuur naar de achtertuin... Zo waren we allemaal druk bezig en dinsdag is het terras helemaal afgekomen en de helft van het pad naar de schuur!
Woensdag was de buurman de hele dag bezet en hebben wij ons nuttig gemaakt door alle stenen naar achteren te kruien en nog een kar zand van ruim een halve kuub te halen en deze gelijk weg te kruien naar de tuin... Daarnaast moest er binnen ook het één en ander gebeuren ;)
Donderdag weer hard verder gewerkt en de rest van de stenen en pallisanders gelegen/gezet.
Gelukkig zaten we donderdag tijdens die hitte bij de schuur in de schaduw, anders was het helemaal niet om uit te houden geweest! Verder moest er nog een afvoerputje netjes gemaakt worden en wat stenen geslepen worden zodat ook de dorpels bij de keuken en kamerdeur netjes werden....
Vrijdag als laatste het zeil in de bak gelegen en daar de kuub met grind heen gekruid en netjes verdeeld wat ook nog een heel werk was! Gelukkig heeft Jacqueline ons ook tussendoor goed geholpen en zo is het dan allemaal in een week helemaal afgehandeld en zitten we nu weer op een mooi straatje ;)
Zaterdag ook nog langs het tuincentrum gereden om wat hortensia's te halen. Daar zag ik ook nog een leuke bos margrieten en een nieuw soort Hibiscus, dus die ook maar meegenomen. Samen met de 5 balen tuinaarde was de auto vol....
Zaterdagmiddag gezellig wezen bbq'en bij mijn moeder thuis waar ook mijn zus, zwager en broer waren. Toen we 's avonds thuis kwamen ook nog maar gelijk de planten in de border en tuin gezet met een paar emmers water en zo hebben we al wat gezicht als we buiten komen :)
Gelukkig hebben we dit weer achter de rug voor de eerste jaren!!!

1 opmerking:

  1. Zo jullie hebben hard gewerkt! Heb je foto's gemaakt van deze operatie? lijkt me wel een LO waard! :)

    BeantwoordenVerwijderen